Usein kysytyt kysymykset

Tuotetiedot

Mitä on bioninen puhdistusteknologia?

Bioniikka on biologisten menetelmien ja luonnossa esiintyvien järjestelmien soveltamista tekniikan tutkimukseen ja
kehittämiseen. Joidenkin tahojen mukaan sana ’bionic’ muodostuu kuitenkin biologian ja elektroniikan yhdistelmästä.

Hizero käyttää bionista teknologiaa kaikkien kovien lattiapintojen puhdistamiseen. Se lakaisee roskat, pesee, kuivaa ylimääräisen veden ja puhdistaa rullan sekä sen sisäosat tilassa 2.

Hizero ei ole pölynimuri eikä höyrypesuri. Se käyttää bionista teknologiaa siirtääkseen polymeerirullaa mekaanisesti lattiallasi. Samalla se kerää roskat ja pesee lattiasi.

Liikkuessaan hitaasti eteenpäin kostea rulla poimii roskat sekä nesteet. Kostea rulla pesee myös pinnan puhdistaessaan samalla tahrat, lian ja roskat. Hizeron ainutlaatuinen tekniikka erottaa roskat nestemäisestä liasta, joten niiden hävittäminen on helppoa.

Kuivaako Hizeroni lattian puhdistaessaan ja pestessään?

Se ei kuivaa 100 %, muttei jätä raitoja tai ylimääräistä vettä lattiallesi.

Mitä pintoja sillä voi puhdistaa?

Hizerolla puhdistamiseen soveltuvia pintamateriaaleja ovat laatta, puu, käsitelty puu, laminaatti, vinyyli, betoni ja korkki.

Voidaanko Hizero Bionic Cleaner -puhdistusainetta käyttää puulattialleni?

Pesuaine on 100 % turvallinen puulattialle, sillä Hizero käyttää puhdistukseen vain vähän vettä ja lisäksi sen ainutlaatuinen polymeerirulla on pehmeä ja imukykyinen. Lattiasi on suojattu paitsi ylimääräiseltä vedeltä, myös kaikilta vierailta, vahingoittavilta ainesososilta.

Kauanko akku kestää?

Akun kesto normaalikäytössä on noin 60 minuuttia. Akku latautuu täyteen neljässä tunnissa. Latauksen aikana akun merkkivalo vilkkuu punaisena ja täyteen ladattuna akun symboli palaa sinisenä.

Mitkä lattiapinnat sopivat Hizerolle?

Hizero on suunniteltu kaikille koville lattiapinnoille, jotka ovat vedenkestäviä. Laattalattiat, marmorilattiat, kivilattiat, laminaattilattiat, puulattiat, vinyylilattiat ja korkkilattiat. Lattioiden on oltava suhteellisen tasaisia, jotta Hizero toimii tehokkaasti. Hizero toimii kaikkien vedenkestävien lattioiden puhdistamisessa. 

Ei tekstiileille ja matoille.

Kuinka monta vesisäiliötä Hizerossa on, ja miksi?

Hizerossa on kaksi erillistä säiliötä. Yksi puhtaan veden säiliö sekä yksi likavesisäiliö. Puhdasvesisäiliön tilavuus on 500 ml, ja sen tulisi puhdistaa 50 neliömetriä kävelyvauhdilla. Likavesisäiliön tilavuus on myös 500 ml. Huomaa, että puhdas vesi ja likavesi eivät koskaan sekoitu, joten puhdistat lattiasi aina puhtaalla vedellä.

Millaisia sotkuja Hizero voi puhdistaa, ja mitä tulee välttää?

Hizero All-in-One on kaikkien sellaisten kovien lattiapintojen puhdistaja, jotka ovat tiiviitä ja suhteellisen tasaisia. 

Hizeroa ei ole suunniteltu puhdistamaan seuraavia:

 • Eläinten tai ihmisten sotku, kuten virtsa, oksennus tai ulosteet.
 • Suuri iso sotku, kuten täysi lautasellinen spagettia tai rikkonainen kastikepullo.
 • Iso sotku tulee siivota ensin talouspaperilla ja viimeistellä Hizerolla.

Vältä lasinsiruja, sillä ne voivat vahingoittaa polymeerirullaa.

Kuinka suuren alueen Hizero voi puhdistaa?

Hizero Bionic -moppi on suunniteltu kaikenlaisten kovien pintojen puhdistajaksi, sillä se puhdistaa 50 neliömetriä noin 8–10 minuutissa yhdellä puhtaan vesisäiliön täyttökerralla. Se on suunniteltu suoriutumaan tahrojen puhdistuksesta ja koko kodin siivouksista.

Kokoamisohje

Kuinka yhdistän kahvan runkoon?

Kun liität kahvan rungon alaosaan, varmista, että osat ovat kohdakkain, ja työnnä ne yhteen. Aseta sitten ruuvi sisään ja kiristä tasapäisellä ruuvimeisselillä.

Kuinka asennan puhdistavan rullan ensimmäistä kertaa?

Polymeerinen puhdistusrulla tulee tehtaalta kovana, joten ennen ensimmäistä käyttökertaa sitä on pehmentämiseksi liotettava lämpimässä vedessä 3–5 minuutin ajan. Huomioi, että kokonaan pehmentyäkseen rulla vaatii hieromista ja hankausta – näin toimien varmistat, ettei siihen jää kovia kohtia.

Kuinka asennan akun ja kokoan säilytysalustan?

Kun olet liittänyt kahvan laitteen alaosaan, asenna akku sille tarkoitettuun koloon kahvan alapuolelle. Asennukseen tarvitset tasapäisen ruuvimeisselin.

Kootaksesi säilytysalustan, aseta Hizero pystysuoraan alustaan ja liitä latausjohto Hizeron runkoon.

Siirtäminen ja lataaminen

Kuinka laitetta siirretään?

Täysin koottuna Hizeroa voidaan siirtää kahdella eri tavalla. Kallista se takapyörilleen ja liikuta lattiaa pitkin. Voit myös käyttää akun yläpuolella sijaitsevaa koloa, josta työnnät ja nostat kädellä. Hizero painaa vain 3,9 kg.

Pitääkö puhdistusrulla irrottaa ennen lataamista?

Ei tarvitse. Hizero säilytetään täysin koottuna säilystysalustalla. Huomaa, että laite on nostettava ja asetettava säilytysalustalle pystysuorassa, jonka jälkeen liität sähköjohdon Hizeron runkoon.

Miksi Hizeroni ei lataudu?

Varmista, että sähköjohto on asennettu oikein ja kytketty akun yläpuolella olevaan rungon latausporttiin sekä pistorasiaan. Irrota ja aseta akku uudelleen varmistaen, että akku on samassa tasossa rungon sisällä, eikä työnny ulos miltään sivulta. Varmista, että ruuvi on kiristetty tiukasti, mutta ei liian tiukalle. Irrota M5-ruuvi, vedä kahva irti ja liitä uudelleen.

Kuinka kauan Hizeroa täytyy ladata?

Lataa laitetta neljä tuntia ennen käyttöä. Latauksen aikana akun symboli vilkkuu punaisena, kunnes laite on latautunut täyteen. Kun akku on latautunut täyteen, akun symboli palaa tasaisen sinisenä.

Käyttöohjeet

Mikä on oikea tapa käyttää Hizeroa?

Hizeron pehmeä rulla liikuttaa itseään eteenpäin kun virta kytketään. Voit työntää laitetta eteenpäin ja taaksepäin normaalilla kävelyvauhdilla. Eteenpäin liikkuessa laite lakaisee roskat ja pesee samanaikaisesti, taaksepäin vetäessä pesee uudelleen. Hizero ei kerää roskia taaksepäin vetäessä, joten sinun on työnnettävä eteenpäin roskien yli kerätäksesi ne. Peseminen sen sijaan onnistuu molempiin suuntiin.

Miksi lattialla on ylimääräistä vettä tai vettä roskasäiliössä?

Mikäli kyseessä on uusi laite, todennäköisin syy on, ettei polymeerirulla ole täysin märkä ja pehmeä. Jos et käytä laitetta päivittäin, polymeerirulla saattaa kuivua, jolloin sinun on irrotettava se ja liotettava uudelleen lämpimässä vedessä pehmentääksesi ennen käyttöä.

Toinen syy voi olla likavesisäiliön kannessa. Noin 6kk välein olisi hyvä puhdistaa likavesisäiliön kannessa sijaitseva mustavihreä lisäosa ritilöineen/kalvoineen. Huomioi purkaessa mitenkä kansi on kasattu, niin saat kasattua samoin takaisin.

Täytyykö minun käyttää kertakäyttöisiä roskasäiliöitä?

Tämä ei ole käytössä Suomessa. On suositeltavampaa käyttää mukana tulevaa vihreää roskasäiliötä, ja puhdistaa ja pestä se jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin toimien varmistut siitä, ettei epämiellyttäviä hajuja ala muodostua. Myös likavesisäiliö tulisi irrottaa ja tyhjentää jokaisen käytön jälkeen.

Täytyykö rulla kastella aina ennen käyttöä?

Jos puhdisturulla on vielä kostea, voit käyttää sitä normaalisti. Jos rulla on kuivunut, irrota se ja liota uudelleen alkuperäisten asennusohjeiden mukaisesti.

Jos rullaa ei käytetä pitkään aikaan, se kuivuu eikä pääse pyörimään. Tämä voi aiheuttaa vikavalon syttymisen.

Voiko Hizero puhdistaa huonekalujen alta ja ympäriltä?

Hizero on monipuolinen ja ketterä. Sen kahva kallistuu melko alas, jolloin pääset huonekalujen ja tuolien alle. Puhdistusrulla on hieman alle 30 cm leveä, ja siinä on kääntyvä pää, joten se ulottuu ahtaisiinkin paikkoihin. Vältä käyttämästä Hizeroa sellaisten esineiden lähellä, jotka voivat tarttua puhdistusrullaan, kuten esimerkiksi pyyhkeet, kengän nauhat, kaihtimien langat ja johdot. Tällainen vahingoittaa laitetta, ja näin tapahtuessa laite sammuu.

Miksi Hizerossa on erilaisia puhdistustoimintoja?

Hizerossa on kaksi puhdistustoimintoa:

Tila 1 Normaali puhdistus, joka on oletustila käynnistäessäsi laitteen ensimmäisen kerran. Tätä tilaa tulisi käyttää säännölliseen päivittäiseen kodin siivoukseen.

Tila 2 Vahvaan puhdistukseen tai laitteen sisäosien/rullan puhdistukseen. Tämä tila käyttää vettä kaksinkertaisesti.

Voit vaihtaa tilaa painamalla painiketta, jossa on kolme vaakasuoraa viivaa.

Voinko lisätä puhdistuskemikaaleja puhdasvesisäiliöön?

Ei, vain HIZERO-pesuainetta saa käyttää puhdasvesisäiliön sisällä. Kaikki muut vieraat kemikaalit aiheuttavat vahinkoa ja mitätöivät takuun.

Älä käytä mitään seuraavista:

 • Ei eukalyptusöljyjä
 • Ei eteerisiä öljyjä
 • Ei lattian desinfiointiaineita
 • Ei pyykki- tai keittiön pesuaineita

Kuinka Hizero avataan ja lukitaan käyttöä varten?

Pidä kiinni Hizeron kahvasta ja aseta jalkasi varovasti valkoisen muovin toiselle puolelle rungon alaosan viereen. Paina samalla kevyesti jalallasi ja nykäise kahvaa itseäsi kohti. Tämä avaa kahvan lukituksen, ja Hizero on valmis käytettäväksi.

Lukitse työntämällä kahva pystyasentoon, kunnes kuulet napsahduksen. Tämä tarkoittaa, että laite on lukittu pystysuoraan, oikeaan kulmaan.

Puhdistus ja huolto

Kuinka usein minun tulee puhdistaa Hizeroni?

Päivittäisen käytön jälkeen sinun tulee irrottaa ja puhdistaa roskasäiliö sekä likavesisäiliö.

Älä jätä roskia lokeroon. Tyhjennä ja huuhtele likavesisäiliö jokaisen käyttökerran jälkeen, niin vältyt epämiellyttäviltä hajuilta.

Ajoittain sinun on irrotettava ja puhdistettava harjarulla, polymeerirulla , vihreä filtteri sekä metalliritilä, joka sijaitsee polymeerirullan takana.

Pitääkö puhdistusrulla ottaa pois kuivaamista varten jokaisen käytön jälkeen?

Päivittäin käytettynä – Sinun ei tarvitse irrottaa puhdistusrullaa kuivaamista varten, vaan voit asettaa Hizeron kokonaisena säilytysalustalle.

Harvemmin käytettynä Irrota puhdistusrulla kuivattavaksi ja säilytä viileässä paikassa. Puhdista rulla kokonaan ennen säilytystä tai se voi alkaa haista. Rullille on omat paikat säilytysalustalla. Liota ja pehmennä polymeerirulla ennen seuraavaa käyttöä.

Kuinka puhdistan rungon ulkopinnat?

Käytä vain kosteaa liinaa ilman pesuaineita. Älä koskaan kastele tai upota laitetta veteen.

Kuinka puhdistan harjarullan?

Harjarullaan kertyy ajan myötä pitkiä karvoja, joten myös se tarvitsee ajoittaista puhdistusta. Irrota harjarulla ja poista hiukset, ja pese tämän jälkeen harjarulla lämpimällä vedellä ja pesuaineella. Lopuksi asenna harjarulla takaisin. Muista myös poistaa harjarullan moottoriin juuttuneet karvat. Harjarulla on vaihdettava vähintään 6 kuukauden välein.

Pitääkö akku irrottaa, jos sitä ei käytetä pitkään aikaan?

Jos et käytä laitetta vähintään kahteen viikkoon, irrota akku.

Jos käytät laitetta päivittäin, voit pitää sen asennettuna ja ladattuna.

Akku on litiumioniakku jolla on pitkä käyttöikä.

Miksi puhdistusrulla haisee käytön jälkeen?

Varmista ensin, että laite on täysin puhdistettu, sillä haju saattaa tulla rullan takaa likaisesta pesurin metalliritilästä. 

Kun tämä on puhdistettu, suorita itsepuhdistus tilassa 2 käyttämällä puhdasvesisäiliön sisällä olevaa Hizero-pesuainetta. 15 ml yhdelle puhdasvesisäiliölle (älä suorita itsepuhdistusta, ennen kuin olet puhdistanut kaikki osat).

Jos haju ei häviä, saatat tarvita uuden rullan. Huomioi, että rulla tulee vaihtaa 4–6 kuukauden välein käytöstä ja ympäristöstä riippuen. Eläintaloudet saattavat vaatia tiheämmän rullan vaihdon.

Voinko puhdistaa mitään osista astianpesukoneessa?

Ei.

Täytyykö puhdasvesisäiliö tyhjentää joka käytön jälkeen?

Mikäli käytät laitetta usein, voit jättää vettä puhdasvesisäiliöön. Likavesisäiliö sen sijaan on tyhjennettävä ja huuhdeltava jokaisen käytön jälkeen.

Kuinka Hizeron sisäinen / rullan puhdistus toimii tilassa 2?

Hizero on suunniteltu käyttämään puhdasvesijärjestelmää sisäputkien ja polymeerirullan puhdistamiseen (itsepuhdistuva sisältä).

Kun olet suorittanut kaikkien puhdistuspään osien fyysisen puhdistuksen, suorita itsepuhdistus tilassa 2.

 • Irrota ja puhdista kiinteän lian säiliö.
 • Irrota ja puhdista vihreä filtteri.
 • Irrota ja puhdista harjarulla, rullan runko ja rullan kansi.
 • Irrota ja puhdista likavesisäiliö.
 • Irrota ja puhdista rullan takana oleva metalliritilä. Metalliritilän saat parhaiten irti puhdistusharjan päällä. On erittäin tärkeää, että tämä tehdään ajoittain.

Kuinka säilytän Hizeroa, jos se on pitkiä aikoja käyttämättä?

Jos et käytä laitettasi kahteen tai useampaan viikkoon kerrallaan, suosittelemme seuraavaa:

 • Puhdista kaikki puhdistuspään sisällä olevat osat.
 • Suorita itsepuhdistus tilassa 2.
 • Irrota akku ja säilytä sitä viileässä, kuivassa paikassa.
 • Poista polymeerirulla. Pese ja säilytä viileässä, kuivassa paikassa.
 • Jätä puhdistuspään kansi auki, jotta ilma pääsee vaihtumaan.
 • Poista kaikki vesi molemmista säiliöistä ja kuivaa ne.

Pitääkö likavesisäiliö puhdistaa jokaisen käytön jälkeen?

Kyllä, suosittelemme likavesisäiliön päivittäistä puhdistusta. Suosittelemme myös ajoittain puhdistamaan likavesisäiliön kannen sekä kannessa sijaitsevan mustavihreän lisäosan ritilöineen.

Kuluvat osat

Kuinka usein puhdistusrulla on vaihdettava?

Suosittelemme polymeerirullan vaihtamista 4–6 kuukauden välein.

Huomaa että rullan käyttöikä määräytyy käytön ja myös puhdistettavan pinnan mukaan. Ajan myötä rulla kuluu eikä puhdista yhtä tehokkaasti kuin ennen. Kuluessaan se myös jättää enemmän vettä lattialle. Kuluminen on normaalia.

Kuinka usein harjarulla on vaihdettava?

Suosittelemme harjarullan vaihtoa vähintään 6 kuukauden välein. Rullan kuluessa se on heikompi poistamaan roskat pois polymeerirullasta.

Kuinka usein filtteri on vaihdettava?

Vihreän filtterin voit tarvittaessa vaihtaa vuosittain.

Tarvitsetko jotain Hizero-lattiapuhdistajaasi?